Kom zelf je groenten oogsten

Verscholen achter de Abdij van Park ligt 3 hectare vruchtbare grond.

Wij, de boeren
telen hier een heel divers aanbod aan seizoensgroenten, zowel buiten op het veld als in onze serre. Allemaal bio natuurlijk :-) 


Hoe werkt het? Je schrijft jezelf én alle leden van je gezin in via onze webshop en betaalt voor een heel jaar. Vanaf 1 april mag je komen oogsten. Via mailtjes houden we je op de hoogte van wat er te oogsten is op het veld. Je brengt zelf zakjes en een mes mee. Spaden en rieken om de wortelen en prei te oogsten staan op het veld bij de gewassen. 


Door je oogstdeel nu al te betalen, hebben wij als boerderij de werkingsmiddelen die nodig zijn om onze planten en zaden te betalen. Zo spreiden we het teeltrisico. Als oogster profiteer je natuurlijk ook van meeropbrengsten van het veld. Een goed jaar voor aardbeien? Dan profiteer je als oogster mee natuurlijk!


Het oogsten vraagt wat tijd maar je krijgt er kraakverse groenten voor terug. Je ziet alles groeien op het veld en weet dus echt wat je eet.


Je kan inschrijven via onze webshop. Als je een nieuwe oogster bent, vragen we wel om deel te nemen aan één van onze infomomenten. Zo kunnen we je wegwijs maken op het veld zodat je vlot je groenten vindt als je komt oogsten.

Hoeveel groenten mag ik oogsten? Zoveel als je gezin vers kan opeten tenzij de boeren het anders aangeven. De vlaggen op het veld tonen je wat en waar je mag oogsten. Je ontvangt mailtjes met uitleg over wat, hoe en waar iets te oogsten is. Je mag ook deelnemen aan de werkdagen en de feesten die we organiseren.


Vanaf wanneer? Het oogstjaar loopt van april tot eind maart


Prijs?  

445 euro per volwassen oogster
Tot en met 15 jaar betaal je 27 euro x de leeftijd van je kind(eren) op 1 april 2024. Vanaf 16 jaar geldt het oogstdeel voor volwassenen.

Elk lid van het gezin wordt oogster. Voor co-ouderschap of andere gezinssituaties kan je ons contacteren via info@boerencompagnie.be

Klik hier om oogster te worden

We werken met een prijsvork voor onze oogstdelen die het mogelijk maken om je oogstdeel aan te passen aan je financiële draagkracht. Zo kan je tot 50 euro meer betalen en tot 20 euro minder. Deze prijsvork heeft niets te maken met hoeveel je mag oogsten of hoe vaak je naar het veld komt. De kostendekkende prijs in onze webshop is de prijs die wij nodig hebben om voor jou groenten te kunnen telen gedurende een heel jaar.

Je oogstdeel gespreid betalen kan. Neem dan contact op met ons via info@boerencompagnie.be.