Geroosterde Bloemkoolbladeren

Dit recept werd aangeleverd door Elena Caraman die erop wijst dat ook de bladeren van de bloemkool eetbaar zijn.  Bloemkolen op het veld hebben zeker bij het begin van de oogsttijd verse en knapperige bladeren en het is jammer dat mensen ze weggooien. De meesten van ons kennen bloemkolen uit de supermarkt en de bladeren daar zijn niet de meest aantrekkelijke. Maar de bladeren van de kolen van het veld zijn perfect eetbaar. Zo voeg je wat variatie toe aan onze borden en ga je voedselverspilling tegen. Bloemkool is overigens van dezelfde soort als broccoli, koolrabi, enz.


 

INGREDIËNTEN 

bloemkoolbladeren

olijfolie

zout


BEREIDING

Haal de bladeren en de stronk van een bloemkoolkop. Strip de bladeren van de grootste, dikste stengels en laat de kleinere bladeren intact. Snij de dikste, vezelige stengels in stukjes van 3 cm lang. 

Doe alles in olijfolie en een beetje zout en rooster het 20-30 minuten in een oven van 200 graden tot het knapperig en licht verkoold is. Heb je opmerkingen, suggesties of wil je een recept delen stuur dan een mailtje. Klik hiervoor op de groene knop.