Bloemkool

Bloemkool is een ronde koolsoort, die bestaat uit groene stengels met witte bloemknoppen. Het is één van de meest populaire groenten in België. Dit komt door zijn milde, toegankelijke smaak.

Hoe te Bewaren

Verse bloemkool in de koelkast is zeker drie dagen houdbaar, en als je het loof om de kool laat dan blijft de bloemkool tot een week goed.

Gekookte bloemkool bederft snel. Een dag of twee in de koelkast is de maximale houdbaarheid.

Verse bloemkool bewaren in de diepvries is ook een optie.

Hoe te oogsten

Bloemkool oogsten doe je door hem bij de steel af te snijden. De vuistregel is dat het eetbare gedeelte twee vuisten dik moet zijn. 

Recepten

Bloemkool met kervelsoep

 

INGREDIËNTEN

bloemkool

kervel

BEREIDING

Verwijder de steeltjes van de kervel.

Snij de bloemkool in roosjes.

Doe de bloemkool in een kom. Voeg water toe en breng aan de kook.

Laat 5 minuten koken.

Haal 1/3 van de bloemkool uit het water en zet apart.

Doe de kervel in de pot met de gekookte bloemkool en kook nog één minuut.

Mix de bloemkool en kervel.

Prak de apart gezette bloemkool grof en voeg toe aan de gemixte soep.

Kruid met peper en zout en dien warm op.

TIPS

Je kunt een deel van de kervel vervangen door spinazie.

Het toevoegen van currypoeder en kokosmelk zorgt voor extra smaak .