Komkommer

De komkommer hoort wereldwijd tot de populairste voedingsmiddelen. Komkommers bevatten niet heel veel vitamines en mineralen, omdat ze vooral uit water bestaan. Maar een portie van 50 gram bevat toch ongeveer 11% van de dagelijkse hoeveelheid vitamine K, een voedingsstof die een belangrijke rol speelt bij de bloedstolling en de botgesteldheid. Ze bevatten ook verscheidene unieke plantenstoffen, zoals cucurbitacinen en cucumegastigmanen, stoffen met krachtige antioxidantwerking en ontstekingsremmende eigenschappen. Komkommers bevatten weinig calorieën, koolhydraten en vetten, waardoor ze in bijna elk dieet passen.

Hoe te Bewaren

Wikkel de vrucht in één laag magnetronfolie. Deze is voorzien van kleine perforaties. Dankzij deze kleine gaatjes werkt de folie vochtregulerend voor de komkommer. Wikkel de vrucht niet helemaal in, maar laat een paar centimeter aan de bovenkant en onderkant onbedekt. Houd de folie op zijn plaats door gebruik te maken van drie stukjes plakband of drie elastiekjes.


Bewaar de komkommers op een koele plaats, maar niet in de koelkast of vriezer!  Je kunt je komkommers op deze manier zo’n 2 weken bewaren. 

Hoe te Oogsten

Oogst een komkommer wanneer die ongeveer 20 centimeter groot is door met een mesje het stukje steel achter de komkommer door te snijden. 

Recepten

Klik  hier  om naar het overzicht van de groenten op deze site te gaan