Wortelcake met Sinaasappel

Dit recept werd aangeleverd door Elisabeth Bex.  Een heerlijke cake van Libelle Lekker


 



INGREDIËNTEN

200 gram geraspte wortelen

1 sinaasappel (geraspte schil + sap)

1 theelepel hazelnoten

3 eieren

120 gram bruine suiker

1 theelepel kaneel

250 gram zelfrijzende bloem

120 gram boter

zout


BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180° C. Rasp de wortelen en de sinaasappelschil. 

Smelt de boter. Doe er de suiker bij en klop schuimig (wit). Voeg één na één de eieren toe. Roer goed dooreen.

Zeef de bloem en vermeng ze met de kaneel en een snuifje zout. 

Doe er dan de wortelen, het sinaasappelsap en het eimengsel bij. Voeg de hazelnoten en de sinaasappelschil toe. 

Beboter een cakevorm en bestuif hem met bloem. Schep het beslag in de vorm en zet 45 minuten in de oven. 


Heb je opmerkingen, suggesties of wil je een recept delen stuur dan een mailtje. Klik hiervoor op de groene knop.