Gevulde Courgettebloemen

In België nog niet zo bekend, maar in Italië een veelvoorkomende bereiding: gevulde en gefrituurde courgettebloemen.

 

INGREDIËNTEN (voor 4 personen)

8 courgettebloemen

200 gram feta

zeste van een halve citroen

paar takjes verse salie

peper en zout naar smaak

5 eetlepels tempurameel

5 eetlepels koolzuurhoudend water of bier


VOORBEREIDING

Rasp de schil van een halve citroen fijn en vermeng dit samen met de verkruimelde feta. Was eventueel de salie en snijd deze vervolgens fijn. Meng deze samen met de feta en de zeste van citroen.

Verwijder het stampertje binnenin, dit kun je het makkelijkste voorzichtig met een schaar doen. Je kunt deze eventueel ook erin laten, maar ze zijn een klein beetje bitter.

Vul de bloemen voorzichtig met het feta mengsel. Vul ze niet tot de rand, want dan kun je de bloem niet meer sluiten door deze voorzichtig dicht te draaien. Je hebt hiervoor geen prikkertje of iets anders nodig, als je de bloem dicht draait zal dat voldoende zijn.

BEREIDING

Verhit zonnebloemolie tot 180 graden Celsius in een frituurpan of braadpan met dikke bodem.

Maak een glad tempurabeslag, vermeng hiervoor tempurameel en bier (of koolzuurhoudend water.) Het beslag moet ietwat dik zijn, om er zeker van te zijn dat de courgettebloemen goed bedekt worden.

Haal de courgettebloemen door het tempurabeslag en zorg ervoor dat ze dicht zijn. Frituur tot goudbruin aan beide kanten, voeg er niet teveel tegelijk toe aan de olie en serveer direct.

Heb je opmerkingen, suggesties of wil je een recept delen stuur dan een mailtje. Klik hiervoor op de groene knop.