Courgette Carpaccio

Recept van de website Een Beetje Beter

 

INGREDIËNTEN

1 handje pijnboompitten

1 courgette

0,5 citroen

olijfolie

zout

peper

1 handje geraspte Parmezaanse kaas

1 handje verse basilicum


BEREIDING

Bak de pijnboompitten in een pan zodat ze een mooi lichtbruin kleurtje krijgen. Dit duurt een paar minuten. Zet de pijnboompitten apart.

Was de courgette, verwijder de beide uiteinden en snij de courgette in flinterdunne plakjes met een food processor, mandoline of kaasschaaf.

Verdeel de courgette plakjes mooi over 3 borden. Besprenkel met olijfolie en met het sap van de halve citroen. Bestrooi met wat zout en peper. Verdeel de Parmezaanse kaas en pijnboompitten over de carpaccio. Garneer met wat blaadjes verse basilicum.


Heb je opmerkingen, suggesties of wil je een recept delen stuur dan een mailtje. Klik hiervoor op de groene knop.