Baguettes

Recept van Leen D'haeyer, aka Leen de duizendpoot van de administratie. Dit brood wordt gemaakt met bloem van Boer&Compagnie.

 

INGREDIËNTEN

250 gram water

400 gram bloem van BoerEnCompagnie 
          (+- 50 gram Rogge;100 gram tarwe80; 250 gram tarwe70) 

1 theelepel droge gist

0,5 theelepel zout 

15 gram olijfolie

MATERIEEL

Broodbakmachine (Panasonic)

Broodbakvorm Baguette(Emile Henry)

BEREIDING

Doe alle ingrediënten in de broodbakmachine en kies het Pizza programma.

Haal het deeg uit de machine en laat rijzen tot het volume verdubbeld is.

Verdeel het deeg in drie gelijke delen.

Doe bloem op de bakvorm en leg het deeg erin. Laat nogmaals één uur rijzen. Tip: Snij het deeg dan in om barsten te voorkomen :-).

Doe 25 minuten in een op 220 graden voorverwarmde oven.

Alternatieve BEREIDING

Je kunt het evengoed als brood afbakken in de machine.

Heb je opmerkingen, suggesties of wil je een recept delen stuur dan een mailtje. Klik hiervoor op de groene knop.