Waterkers
Waterkers is een groene bladgroente, behoort tot de kruisbloemigen en is hiermee familie van onder andere de radijs en tuinkers. Gezond zijn de blaadjes zeker, het is namelijk rijk aan ijzer, calcium, zuivert het bloed en bevat veel vitamines A, C, D en E. Daarnaast heeft het een heerlijke, mosterd-achtige smaak en kun je het zowel rauw als gekookt eten.
Hoe te Bewaren
Je kunt waterkers het beste pas oogsten als je het bijna direct gaat gebruiken. De blaadjes zijn maximaal één tot twee dagen goed vers te houden in de koelkast. Daarna zijn ze wel echt slap en vers is natuurlijk altijd lekkerder.
Hoe te oogsten
Pluk dus vooral alleen wat je nodig hebt. Neem dan een keukenschaar of tuinschaar om de bovenste 10 cm van de plant af te knippen. Haal niet meer dan een derde van een plant als je die knipt, zodat je genoeg blad overlaat om door te kunnen groeien.
Recepten
Er zijn nog geen recepten
Klik hier om naar het overzicht van de groenten op deze site te gaan