Raap

Rapen zijn een snelgroeiend knolgewas. Als ze jong genoeg zijn hoef je ze niet te schillen; wassen en stoven is erg lekker maar ook rauw in plakjes zijn ze dan lekker (in salades of op een broodje gezond). Herfstrapen kun je wat groter laten worden en dan moet je ze wel schillen, de smaak is dan wat minder jong en mild dan in het voorjaar, en ze wordt dan juist wat zoeter van smaak, je eet ze dan vooral in stoofschotels, met kaas uit de oven, etc.


Hoe te Bewaren

In de koelkast houden raapjes het lekker lang uit. Je kan er makkelijk een maand van genieten. In een papieren zak in de groentelade van de ijskast is perfect. De ideale temperatuur is ongeveer 5°C.

Buiten de koelkast bewaren is mogelijk. Afhankelijk van de temperatuur blijven ze een week tot verschillende weken goed.

Rapen invriezen kan ook. Snij de raapjes in blokjes en blancheer 2 minuten voor je ze invriest. Dan bewaren ze hun smaak en kleur beter. In de diepvries blijven de rapen tot 12 maanden goed.

Hoe te oogsten

Trek ze uit de grond en verwijder het loof (het loof kun je trouwens ook eten, voor salades is een beetje te ruwbladig maar gestoofd of in een stamppotje is ze best lekker.

Recepten

Er zijn nog geen recepten

Klik  hier  om naar het overzicht van de groenten op deze site te gaan