Koolrabi

Koolrabi is de knolvormige, verdikte stengel van een koolplant. Anders dan koolraap groeit koolrabi boven de grond. Rauwe koolrabi smaakt selderij-achtig. Gekookt lijkt de smaak op die van bloemkool, maar net wat pittiger. Koolrabi bevat naar verhouding weinig calorieën, is rijk aan vitamine C en vezels en is bovendien een bron van kalium.

Hoe te Bewaren

Op een koele, droge plaats (12-15ºC) is koolrabi 2 dagen houdbaar. In de koelkast kun je koolrabi tot 1 week bewaren.

Een aangesneden koolrabi bewaar je in de koelkast. Je kunt het verpakken in vershoudfolie of in een afgesloten bewaarbakje doen.

In de diepvries kun je rauwe koolrabi tot 12 maanden bewaren. Blancheer de koolrabi 2-4 minuten kort voor invriezen. 

Hoe te oogsten

Oogsten kan van de maand juni tot en met begin december, afhankelijk van wanneer je de knolletjes hebt gezaaid. Hoe eerder je de knollen oogst, hoe lekkerder de groente trouwens smaakt. Koolrabi heeft namelijk de neiging erg taai en vezelig te worden wanneer je de planten te laat oogst. Doordat de knol boven de grond groeit kun je goed zien wanneer de groot genoeg, zo’n 7 tot 10 cm, is om te oogsten. Je oogst de plant door deze met een schoon en scherp mes net boven de grond af te snijden. Zonder blad kun je de knollen tot enkele dagen bewaren in de koelkast.

Recepten

Er zijn nog geen recepten

Klik  hier  om naar het overzicht van de groenten op deze site te gaan