Boerenkool

Van eenvoudige boerenkost tot rasechte hipsterfood: de boerenkool is bezig aan een stevige come back! De laatste jaren is deze Boerenkool - ook wel kale of krulkool genoemd - superpopulair geworden. Deze groente bevat van nature veel antioxidanten en is een prima bron van de vitaminen A, K, C en foliumzuur maar ook van vezels en calcium. Boerenkool bestaat uit allemaal losse bladeren met een gekrulde rand. Boerenkool is een echte herfst- en wintergroente: van september tot en met februari is ze op haar best. 

Hoe te Bereiden

 Leg ze 3 à 4 minuten in kokend water en spoel ze direct af met koud water om het kookproces te stoppen. Daarna is de kool (in haar geheel of in aparte porties) maximum een jaar houdbaar in de diepvries. Om boerenkool te bewaren laat je de stengels best ongewassen. Zo is de kool ongeveer een week houdbaar in de koelkast.

En ook boerenkool invriezen is geen enkel probleem. Wel moet je de kool eerst blancheren. 

Hoe te oogsten

Je kunt eenvoudig een aantal bladeren van de plant afbreken, waarbij je met de oudste bladeren aan de onderkant begint. Boerenkool is pas te oogsten na (of tijdens) een vorstperiode. Bij de eerste vorst verdwijnt de witte vlieg, die zich voor de vorst op de bladeren bevindt, meer dan waarschijnlijk vanzelf.

Recepten

Er zijn nog geen recepten

Klik  hier  om naar het overzicht van de groenten op deze site te gaan