Coöperant worden van BoerEnCompagnie CV​

BoerEnCompagnie is een coöperatieve boerderij die in 2017 gestart is met 3 vennoten. Nu zijn er 108 aandeelhouders die samen 1194 aandelen bezitten, goed voor 304.928 euro aan kapitaal. Dit maakt de boerderij extra sterk. Want er zitten vele schouders onder.

De waarde van een aandeel varieert volgens het financieel resultaat dat jaarlijks gepubliceerd wordt. In 2023 koop je een aandeel voor 294,83 euro. Bij de oprichting van de vennootschap was dat 250 euro.

Voor de financiering van onze serre zullen we gebruikmaken van het Vriendenaandeel: de Vlaamse Overheid geeft een jaarlijks fiscaal voordeel van 2,5 % op je inbreng gedurende 5 jaar. Een voorbeeld:

Aantal aandelen aan 294,83 €/aandeel

Totale inbreng

Fiscaal voordeel per jaar

Fiscaal voordeel in 5 jaar

% na 5 jaar
10 aandelen 2.948,30 euro 73,71 euro 368,54 euro 12,5 %
50 aandelen 14.741, 368,54 euro 1842,69 euro 12,5%

Dit wil zeggen dat je na 5 jaar 12,5 % van je inbreng hebt kunnen recupereren via je personenbelasting. Daarnaast stijgen jouw aandelen in waarde als BoerEnCompagnie goed verder blijft boeren.

Het systeem is open voor "personen onderworpen aan de personenbelasting gelokaliseerd in het Vlaamse gewest". Er zijn maximale bedragen en enkele specifieke voorwaarden in het systeem van de Vriendenaandelen.  

Als financieel aandeelhouder word je uitgenodigd op de Algemene Vergadering op de laatste zaterdag van maart. Zo ben je ook formeel bestuurlijk betrokken bij jouw boerderij.

 Lees hier een samenvatting van de statuten
 
Door het formulier hieronder in te vullen maak je aan het bestuur van BoerEnCompagnie duidelijk hoeveel aandelen je wil.

Je persoonlijke gegevens zijn nodig omdat de aandelen op naam zijn en zo uniek aan jou toebehoren. 
Dus als je dit formulier ook aandelen wenst aan te vragen voor bijvoorbeeld een partner of kinderen moet je dat via een tweede formulier doen.

Je aanvraag om coöperant te worden gaat door de handen van de Raad van Bestuur, en dit tijdens de eerstvolgende vergadering na het invullen van je aanvraag tot verwerven van aandelen.

Nadien krijg je een "welkomst mail" en de verdere instructies voor de betaling.

Splits e-mailadressen met een komma.