Tagliatelle met Witloof

Recept van de Paesen-Lommelen clan. Ideaal voor bij het witloof van eigen teelt. 

 




INGREDIËNTEN

600 gram witloof

25 gram bloem

50 gram boter

250 gram gekookte ham

250 gram  gemalen kaas, goed afsmakend

5 dl melk

1 eetlepel olijfolie

muskaatnoot, peper en zout

250 gram tagliatelle

BEREIDING

Kook de tagliatelle gaar in licht gezouten water, voeg een eetlepel olijfolie toe aan het kookwater. Giet af en houd warm.

Maak het witloof schoon, spoel het goed en snij de kropjes in de lengte in 4. Haal de harde kern er uit. Snij iedere lengte verder in dunne reepjes.

Smelt de helft van de boter en stoof het witloof er in gaar. Voeg op het einde de ham toe. Breng op smaak met peper en zout (evt een tikkeltje suiker: maakt het witloof zachter/minder bitter)

Maak een witte saus met de rest van de boter, de bloem en de melk. Neem van het vuur en roer er de gemalen kaas onder. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Verdeel de tagliatelle over voorverwarmde borden, doe er witloof en ham over, overgiet met kaassaus.

Heb je opmerkingen, suggesties of wil je een recept delen stuur dan een mailtje. Klik hiervoor op de groene knop.