Frills (Bladmosterd)

Frills of Bladmosterd is een gewas dat veel mogelijkheden biedt. Het wordt zowel als mini groente in een jong stadium gegeten, als dat het als volwassen plant gebruikt wordt. Dit product heeft fijn ingesneden blaadjes met een frisgroene kleur, die pittig van smaak zijn. Het doet dan ook een beetje aan de scherpe smaak van rucola denken. Je kunt het op dezelfde manier bereiden als spinazie en andere bladgroenten.

Hoe te Bewaren

Zoals met alle Aziatische groenten, raden we aan om bladmosterd in koud water te wassen, daarna te drogen en in een afgesloten bakje in de koelkast te bewaren. Op deze manier is het bijna een week houdbaar.

Hoe te oogsten

In koele perioden kun je de kropjes oogsten wanneer je wilt, in de warmere maanden van het schiet ze snel door. Maar handig; je kunt ook gewoon alleen een paar blaadjes per plant oogsten. Dus zelfs bij midden zomer zaaien en oogsten kun je, als je het plantje ziet doorschieten, nog losse blaadjes oogsten. Als de planten eenmaal gaan bloeien wordt de smaak van het blad sterk en lichtbitter, minder lekker dus (zoals dat ook gaat bij rucola en landkers, ook kruisbloemigen).

Recepten

Er zijn nog geen recepten

Klik  hier  om naar het overzicht van de groenten op deze site te gaan