PrimeurAardappelen

Je herkent primeuraardappelen vooral aan hun schil. Het dunne velletje komt al snel los als je er nog maar over wrijft met je vinger. Dit komt omdat het eigenlijk aardappelen zijn die nog niet helemaal rijp zijn. Primeuraardappelen zijn daardoor ook gemiddeld iets kleiner qua formaat. Aardappelen die later geoogst zijn en/of bewaard worden, hebben doorgaans dus een dikkere schil en bevatten meer zetmeel. Nieuwe aardappelen zijn over het algemeen vastkokend en licht bloemig.

Hoe te Bewaren

In tegenstelling tot de meeste andere aardappelen kan je kleine primeuraardappelen slechts enkele dagen tot een week bewaren. Er wordt zelfs aangeraden om ze in de groentebak van je koelkast te leggen. Eens je primeuraardappelen geschild zijn, verwerk je ze best dezelfde dag nog om optimaal van de verse smaak te genieten.

Hoe te oogsten

Aardappelen rooien is niet moeilijk. Je rooit je aardappelen met een riek. Steek de riek onder de plant en duw zo de volledige plant in één keer omhoog. Maak de aardappelen alvast een klein beetje schoon door wat te schudden met de gerooide plant.

Recepten

Er zijn nog geen recepten

Klik  hier  om naar het overzicht van de groenten op deze site te gaan