De Graanroute

23 juni, vertrek om 10.00 uur aan Becker Remyplein!

Al fietsend ontdekken we de weg die ons graan aflegt van zaaigoed tot brood, en vanop de akker tot pasta… Boeren en bakkers leiden je langs de velden tot aan de bakkerij. Zo ontdek je waar en hoe het graan groeit en alles wat bij de ambacht van een heerlijk zuurdesembrood komt kijken.

We vertrekken om 10 uur op het de Becker Remyplein in Kessel-lo. Langs trage wegen rijden we naar Holsbeek. Na ongeveer 10km komen we aan het eerste veld. Daar geniet iedereen van zijn zelfgemaakte picknick en proeven we van brood gemaakt van het graan op onze velden. Rond 13 uur vertrekken we terug richting Leuven en eindigen aan Hal 5 waar Linde, de bakker van Korst, haar kennis over brood en zuurdesem met ons deelt.

Linde (bakker), Ine, Brecht en Tom

BOER&NCOMPAGNIE